Uradi sam - balzam za usne/u boji

Pozdrav drage moje. Ukoliko ste resile da nakon zime okrepite vase usne i podarite im sveopsti luksuz, kako biste ih pripremile za nanosenje raznih jarkih i drecavih boja, onda ste dosle na pravo mesto. Za uradi sam labelo su vam potrebni sledeci sastojci:

Prazna kutijica nekog starog labela
Kokosovo ulje koje mozete naci u bilo kojoj zdravoj hrani, drogeriji ili supermarketu  ( cena 400-500 din)
 Vazelin, takodje mozete naci u apoteci ili drogerijama tipa Lilly ili DM po ceni od oko 200 din
Vitamin E u gel kapsulama je nesto skuplji, oko 1500 din, mozete ga zaobici, ali isto tako s obzirom na njegovo pozitivno delovanje na citavo telo, mozete ga koristiti u ishrani ili ga mozete razmutiti sa vasim omiljenim kremama kako biste pojacali njihovo dejstvo. Njega takodje ima u apotekama ili u bolje opremljenim drogerijama.
Po zelji, mozete dodati AROMU VANILE ili bilo koju drugu. Cena oko 100 din.
Takodje, trebace vam jedna manja serpa, cista casa ili solja, drvena kasicica i levak.

Postupak: u manju serpu dodajte malo vode, dva do tri prsta i stavite na ukljucenu ringlu. Temperaturu mozete podesiti na najjacu ili za jedan stupanj slabiju od najjace. Kada voda u serpi prokljuca skinite je sa ringle. U nju stavite jednu solju ili casu u koju cete sipati jednu malu kasicicu kokosovog ulja da se istopi. Sve vreme mesajte dok masa ne postane skroz tecna. Nakon toga, u istu posudu dodajte pola kasicice vazelina i dobro sjedinite smesu. Ukoliko zelite balzam sa mirisom ili bojom, pozeljno je da sastojke ubacite u smesu dok je jos vruca i tecnog oblika. Naime mozete dodati par kapi arome vanile ili bilo koje druge arome za kolace koju nadjete u prodavnici. Sto se boje tice, mozete izabrati neki stari ruz za usne koji retko koristite,  blago ga secnuti nozicem i deo ubaciti u smesu. Naravno mesajuci sve vreme. Imajte na umu da sto vecu kolicinu ruza ubacite u smesu to ce vam labelo biti pigmentovanije, odnosno imace jacu boju. Kao poslednji sastojak, kada je smesa blago ohladjena, slomite 1 do 2 kapsule vitamina E, dodajte u nju i mesajte dok se sve ne sjedini. Kada ste sve sjedinili, uzmite cistu praznu kutijicu od labela, zavrnite je tako da joj pocetak, odnosno onaj deo od kojeg pocinje labelo, bude na dnu, stavite levak i iz case sa smesom istu lagano dolivajte u kutijicu dok ne dolijete do vrha. Zatim, pazljivo rukujuci, da vam se ne prospe, bocicu ubacite u zamrzivac na nekoliko sati da se stegne. Vase labelo je gotovo 😋 
Pisite mi u komentarima predloge za Uradi sam clanke. Nadam se da vam se ovaj svideo. Do sledeceg bloga - Samo pozitivno!

Коментари