Najbolje kreme za suve ruke

Hladni dani su iza nas. Nadam se 😀 Sada je pravo vreme da se posvetimo ulepsavanju i nezi koze lica i tela. Ono sto nam zima svake godine uradi jeste da nam isusi ruke, stopala, kozu lica. Posto planiramo da se razgolitimo, obujemo najomiljenije sandale i pokazemo javnosti delic koze, ona mora biti savrsena. Na suncu se sve primeti. Svaka nepravilnost na kozi, na dnevnom svetlu izgleda mnogo gore nego sto zaista jeste. Zato je pravo vreme da se bacimo na posao i adekvatno pripremimo za leto. Ono o cemu danas pricamo je TOP 5 najboljih krema za suve, ispucale ruke. Bilo da imate takve po prirodi ili je usled zime doslo do dehidratacije vase koze ruku, ovaj post ce vam svakako pomoci da, uz adekvatnu negu, vratite vasoj kozi blistavost, elasticnost i mekocu.

1. Atrix intensive protection cream
Klasicna, takoreci kultna krema za ruke, idealna za oporavak suve koze. Ima masniju teksturu tako da je preporucujem za koriscenje nocu, pred spavanje. Obogacena je kamilicom koja deluje umirujuce i regenerativno. Stvara zastitni sloj na kozi koji je neguje, hrani i hidrira. Cena je izuzetno povoljna u odnosu na kvalitet i mozete je naci za 250 do 300 din u zavisnosti od toga gde pazarite.

2. Avon intensive relief hand cream
Jos jedna po meni izuzetno dobra krema za suve ruke, takodje preporucljiva da se koristi pred spavanje. U sebi sadrzi glicerin, vitamin E i jojoba ulje koji hidriraju i cine ruke mekim. Nema nikakav miris, osim onaj klasicni glicerinski. Ako me razumete. Gusca je formula i ako je nanesete u malo vecoj kolicini pobeli i treba vise vremena da upije, stoga pazite na kolicinu koju stavljate. Cena u katalozima ume da bude povoljna, pa se tako moze naci za 150-200 dinara.

3. Mixa intense nourishment hand cream
Ovu kremu mozemo svrstati u one "medicinske" kreme, koje imaju tendenciju da deluju momentalno. Blagog mirisa i nesto malo gusce teksture od klasicnih krema, poprilicno brzo upija. Jedna od od mojih omiljenih krema za ruke, pogotovo zimi. Daje kozi neki umirujuci osecaj. Cena je negde oko 300 dinara sto smatram veoma povoljnim kada uporedimo odnos sa kvalitetom.

4. Fitogal specijalna glicerinska krema
Namenjena je nezi ispucale, iritirane i suve koze, nastale kao posledica cestog izlaganja vodi i i agresivnim sredstvima. Moze se naci u tubi ili plasticnoj kutijici, ali nezavisno od pakovanja proizvod unutar istog je identican. Tekstura je malo gusca, miris je prijatan, a krema sama po sebi je masnija. Momentalno omeksava ruke i uz redovnu upotrebu cini ruke konstantno hidriranim i svilenkastim na dodir. Takodje, moze se koristiti i na drugim suvim delovima tela, poput stopala, laktova ili kolena, gde se cesto javlja problem suve i grube koze.
 Interesantno je da ovu kremu proizvodi domaca kompanija DCP HEMIGAL iz Leskovca. 

5. Bioten repairing hand cream
Ovo je krema koju mozete koristiti svaki dan, bilo gde u svako doba godine. Ima blago laganu teksturu, ali izrazito dobar ucinak na celokupnu negu i hidrataciju ruku. Bele je moje, blagog i prijatnog mirisa i veoma brzo se apsorbuje u kozu.
Sadrzi ulje makadamije, kao i razne vitamine i minerale koji kozi vracaju prirodni balans hidratacije. Cena je vise nego povoljna i mozete je naci u gotovo svim bolje opremljenim drogerijama za 200-250 dinara.

To bi bilo to drage moje. Nadam se da sam vam pomogla u izboru odgovarajuce kreme za ruke. Pisite mi u komentarima koje kreme vi koristite i koje su se vama pokazale kao odlicne. Ljubim vas sve i pozdravljam. Do narednog posta - Samo pozitivno!

Коментари