Muski mozak vs Zenski mozak (funny facts)

Od davnina je poznata opsta "cinjenica" da se suprotnosti privlace. Sta je to sto dovodi do magnetizma izmedju muskaraca i zena, jos uvek nije naucno dokazano. Ono sto se zna jesu neke elementarne razlike u nacinu razmisljanja, delovanja, razumevanja stvari i dogadjaja u okruzenju. Pokusacu na neki duhovit, mada krajnje realan nacin da vam predocim te razlike na primerima iz stvarnih situacija.


  1. Novac
Kada je trosenje novca u pitanju, stvari stoje ovako: Muskarac ce platiti gomilu novca za stvari koje su potrebne, pri cemu ce pola zaboraviti da kupi. Takodje, posto za polovinu od one druge polovine stvari nema pojma sta je, a niti gde da trazi, iznervirace se i odustace. Naravno, vas ce da slaze kako toga uopste nije ni bilo u prodavnici. Tako da nemojte se cuditi ako vam ponekad iz prodavnice dodje sa hrpom stvari koje uopste nisu bile na spisku, poput kreme za pete umesto kreme za ruke, ili grejpfruta umesto pomorandzi, jer njima je to sve isto.
Zene su drugacije. One obilaze gomilu radnji, traze najbolje ponude i za razliku od muskaraca koji pola stvari ne kupe, zene na spisak dodaju jos pola stvari. Jer, Boze moj, bilo je dzabe... Mislim, moralo je da se plati, ali bilo je mnogoooo jeftino. Zena ce otici sa ciljem da kupi stvari potrebne za rucak, vratice se sa novim sandalama i sa suknjom koja je bila upola cene ako kupis haljinu i jaknu... Takvu ponudu zenski mozak prosto ne moze da odbije. Naravno, naci ce se tu i po koja kremica, puder ili ruz za usne koji su taman da stanu u zensku tasnu, tako da njen muskarac ne moze da je prekori sto je opet kupovala "gluposti".

    2. Radovi u kuci
Ufff, ovo je bas zanimljiva situacija. Naime, kada su u pitanju neke "popravke" po kuci, od najsitnijih detalja do nekih krupnih radova, muskarci i zene su totalno drugaciji. Zena nikad nije krecila, ali tacno zna kako se to radi. Mislim, videla je molera kod komsije kako drlja nekom spravom po zidu... Pih, nista lakse. Nije nikad ni menjala slavinu, ali prosto neka logika joj govori da to ne trebas tako da radis. Za zenu nista lakse od popravke crknute ves masine... Mislim, ona zna kako se to radi, samo kad bi ti to mogao da uradis. Ona ce da ti daje instrukcije, tako da nemas brige. Muskarci pak skroz drugacije reaguju u ovakvim situacijama. Naime, muskarac ce da povadi sto hiljada kablova, i srafcigera i kojekakvih alata i haos ce po kuci da napravi. Majstorisace sto godina, kao on se razume u to sto radi. Pa ce da meri, uporedjuje, testerise, burgija... Pa ce da se dere i psuje sto nismo pazili, mi sve kvarimo a oni jadni posle to moraju da popravljaju... I na kraju, posle sto godina ce da ga "usere", i nekako ce masina da proradi. Naravno, pravice se vazan, dici ce nos u vis kao paun perje kad razapne, sepureci se pred nama kao pravi. U takvoj situaciji, prava zenka ce pohvaliti svog muzjaka i nastaviti da mu dize ego. Nikako ga ne kritikujte, jer sledeci put ce da crkne sporet (sto bi za nas bilo super 😁) ili TV, a on nece hteti da ga popravi.

    3. Spremanje za izlazak

Stvarno su muskarci po ovom pitanju blagosloveni. Kao i na samoj slici, okupaju se za 2 minuta, navuku na sebe sta god i spremni su. A mi zene kao po kazni, peri kosu (sampon, balzam, maska), peri lice (gel, piling, maska), obrij noge, ruke... Susi kosu (sprej, ulje, krema), peglaj kosu, namazi dnevnu kremu, serum, kremu za oko ociju, namazi mleko za telo, pa parfem, pa losion, dezodorans, pa se nasminkaj... Bogami, sad se treba obuci, a sve nam tesno i malo, ili vrecasto, ili kratko a noge debele... Ili se ne slaze uz cipele i tasnu, ili ne ide sa sminkom... I onda on vice "Ljubavi, pozuri, zakasnicemo!" I kad konacno izadjemo iz kupatila, pao je mrak.. A bilo je podne kad smo usle. Eh, muskarci su tako laki za odrzavanje...

    4. Suocavanje sa raskidom


Bukvalno kao na slici i bukvalno tim redom! "Ona mi je dosadna, stalno me zove, smara, brine za mene, ne mogu ni da izadjem ko covek, ostavicu je!" I onda, ona place, telefonira s drugaricama satima, danima, piju kafu i tese je, ona prekomerno jede, trazeci utehu u hrani i onda prosto ozivi. Neki sladak momak joj se osmehne, kaze joj da je prelepa i ona procveta. Naravno, bivsi je zaboravljen, ona pocinje da izlazi, da se provodi i da uziva u zivotu... Do narednog muskarca o kojem ce "brinuti". Kod muskaraca ovo sve ide obrnutim redosledom. On prvo izlazi, provodi se, uziva u zivotu. Onda pocne da pije, jer zene utehu traze u hrani, a muskarci u picu. Pa kad ga alkohol udari na emocije, onda mu ONA padne na pamet. Shvata koliko mu fali sva ta njena briga i neznost, ali nje nema. I na kraju pocne da se jada drugarima, naravno na neki njihov "muski" nacin.


Saljivih, ali krajnje realnih razlika medju polovima je mnogo. Cak i kada bih pokusala sve da vam ih predocim u slike i neke smesne komentare, neke bih sigurno izostavila. I dalje ne znam sta je to sto nas privlaci i spaja, ali jedno je sigurno. Ne mozemo jedni bez drugih. Ali, iako nam je zajedno tesko, nekako ipak uspevamo!

Коментари