Mali trikovi za hidrataciju



 Pozdrav drage moje. Kao sto znate, ili ne znate, voda je sastavni deo organizma coveka i cini cak 80% njegove ukupne mase. Unosenjem vode u dovoljnoj kolicini u nas organizam uticemo pozitivno kako na sopstveno zdravlje tako i na lepotu. S obzirom da zivimo jako brzo, hranimo se nezdravo, svakodnevno smo izlozeni stresu i otrovima koje direktno ili posredno unosimo u nas organizam. Pored zdrave ishrane, koju treba pretezno da cine voce i povrce, riba i integralne zitarice, fizicke aktivnosti i dovoljno sna, postoje jos neki mali trikovi kojima mozete podmladiti sebe i uciniti da vasa koza/kosa zablista.



Kada je lice u pitanju, na trzistu postoji gomila proizvoda raznih brendova, namenjenih hidrataciji. Cesto ti proizvodi rade samo delimican posao pa smo prinudjeni da negu lica dodatno upotpunjujemo nekim drugim. Opste je poznato da su kokosovo i maslinovo ulje izuzetno lagane, a pritom bogate supstance, koje kozi vracaju prirodan sjaj i elasticnost. Pritom, lako se mogu pronaci gotovo svugde i po povoljnoj ceni.
Savet:
U neku praznu bocicu sa poklopcem prespite polovinu vase nocne kreme za lice. Dodajte jednu kasicicu maslinovog ili kokosovog ulja (moze i oba) i dobro sjedinite masu. Time dobijate 'novu' nocnu kremu, dosta hranljiviju i bogatiju od standardne. Mozete je koristiti svako vece ukoliko imate izrazito suvu kozu ili pak, 2-3 puta nedeljno.


Kada su u pitanju ruke i stopala postupak je isti, pri cemu ovoga puta umesto kreme za lice koristite kremu za ruke. Takodje, radi bolje cirkulacije i boljeg prodora samog proizvoda u kozu, pozeljno je da nakon stavljanja smese na ruke/stopala, iste upakujete u hidratantne rukavice/carape.

Ukoliko vam je kosa suva i bezivotna, krajevi iskrzali i bez sjaja, ne brinite! I za to postoji trik 😃


Noc pred pranje kose, u neku srednje velicine keramicku ciniju sipajte soljicu maslinovog ulja i jednu supenu kasiku kokosovog. Mesajte kasikom dok ne dobijete balzamastu masu. Suvu, prljavu kosu dobro rascesljajte i zatim dobijenu masu lagano umasirajte u kosu. Trudite se da najveca koncentracija ulja bude na krajevima, kako se penjete ka korenu samo prevlacite kolicinu od krajeva ka njemu. Kada ste dobro umasirali, umotajte kosu u turban ili peskir i tako prespavajte. Ujutru operite kosu standardno. Kosa ce vam biti mekana i sjajna.

To bi bilo to drage moje. Koji su vasi trikovi za lepotu? Pisite mi u komentarima, razmenjujmo zajedno znanje i iskustvo i pomazimo jedni drugima. Do narednog posta - Samo pozitivno!


Коментари